Wij zijn een non-profit organisatie. Het team van Het BOKje bestaat uit een pedagoog en een betrokken bestuur die het project vormgeven. Daarnaast hebben wij pedagogisch medewerkers in dienst.
Het Bestuur
Voorzitter: Manon Aalmoes
Secretaris: Marc Beeldsnijder
Penningmeester: Rik Kok
DenkTank:
Pedagoog: Gwen de Ruijter
Manon Aalmoes is al jaren advocaat en gespecialiseerd in het familierecht en strafrecht. Door haar lange ervaring in de praktijk is zij gevraagd om mee te denken bij de start van de Buurtrechtbank in Amsterdam. Daar werd duidelijk dat er casussen zijn die binnen het bestaande systeem vastlopen. Door werkzaam te zijn op het snijvlak van familierecht en strafrecht bleek dat een overdrachtsplek waar ouders elkaar niet ontmoeten een oplossing kan zijn om de omgang te continueren of te starten.
Wat voor Manon Aalmoes belangrijk is, is om niet te oordelen: het gaat er niet om wie goed of fout is bij het verbreken van de relatie, maar het gaat er om dat de omgang door kan blijven gaan.
Marc Beeldsnijder heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in de rubberindustrie. Met Vredestein en Rubber Resources heeft hij wereldwijd R&D-, kwaliteit- en logistieke projecten met klanten procesmatig geïnitieerd en begeleid. In dezelfde branche is hij nog steeds werkzaam met zijn eigen bedrijf. Hij is getrouwd en vader van drie zoons, maar ook een kind van gescheiden ouders.
Dat laatste brengt pijnlijke herinneringen met zich mee, maar maakt hem ook een ervaringsdeskundige in strijd tussen en met ouders. Deze ervaring in combinatie met zijn werkervaring zet hij nu ten volle in ten behoeve van de processen die nodig zijn om een veilige overdracht van het kind mogelijk te maken. Het kind staat daarin altijd centraal.
Rik Kok heeft na een studie Arbeids- en Organisatiepsychologie lang gewerkt als afdelingshoofd bij de Sociale Werkvoorziening Amsterdam waar mensen een waardevolle bijdrage aan de samenleving kunnen blijven geven. Sinds enkele jaren is hij werkzaam in het Voortgezet Onderwijs. Leidend principe voor keuzes in werk en leven is voor hem maatschappelijk belang, en zoeken naar eenvoudige oplossingen voor soms ingewikkelde problemen. Getrouwd met Mirjam, drie kinderen die inmiddels tevreden het huis uit zijn.
Zijn vrouw is kind van gescheiden ouders waarbij het contact een tijd moeizaam was, maar ontmoeting wel mogelijk gemaakt werd.
Gwen de Ruijter
Bij diverse organisaties heeft Gwen als jeugdbeschermer, voogd, jeugdreclaseringsambtenaar, gezinsbehandelaar jarenlang ervaring opgedaan met het werken met jeugdigen binnen een problematische gezinsdynamiek.
Wat haar drijft is vinden en gebruiken van de krachten van betrokkenen en toewerken naar een kantelpunt om negatieve, zorgelijke ontwikkelingen ten goede te keren. Soms zijn het kleine stapjes, soms grote stappen. Soms valt dit pas na jaren goed te beoordelen. Iedere stap vooruit is er één.
Gwen blijft het bijzonder vinden dat zij een periode een inkijkje mag nemen binnen de levens van mensen. Ook al is lang niet alles even rooskleurig, ieder levensverhaal is uniek.
Als werkende ouder van een jong kind heeft Gwen zich bij het kinderdagverblijf en naschoolse opvang een aantal jaar ingezet als commissielid en voorzitter van de centrale ouderraad. Zij vond het een eer om ouders te mogen vertegenwoordigen en mee te denken en te beslissen over het -pedagogisch- beleid in het licht van maatschappelijke onwikkelingen.
Op de basisschool in de jaren '70 was Gwen als een van de weinigen een kind van gescheiden ouders. Tegenwoordig zijn scheidingen geen uitzondering meer.
Meestal gaan partners in redelijke harmonie uit elkaar. Helaas heeft Gwen in haar professionele leven te vaak gezien dat kinderen inzet zijn van de strijd tussen de ex-partners. Terwijl wanneer ouders erbij stil staan, zij het allerbeste met hun kind voorhebben.
Gwen is bij Het BOKje via het netwerk betrokken om mee te denken over de uitwerking van de stichting. Zij ziet dat Het BOKje voorziet in een grote behoefte.